Mbjellja e Flokut - A është permanente procedura FUE

A është mbjellja e flokëve permanente?

Mbjellja e Flokëve

Mbjellja e flokut, mund të imagjinoni fijet e flokëve të copëtuara dhe të dukshme të viteve të kaluara. Por transplantet e flokëve kanë bërë një rrugë të gjatë, veçanërisht në dekadën e fundit.
Mbjellja e Flokut – nganjëherë i quajtur restaurimi i flokëve – është një procedurë ambulatore që përdor teknologjinë e mikro shartimit për të dhuruar folikulat e flokëve tuaj në zona të tjera të kokës tuaj që po hollohen.
Rezultatet e transplantit të flokëve janë dukshëm afatgjata dhe konsiderohen të jenë të përhershme. Procedura gjithashtu kërkon shumë kohë dhe përfshin një proces shërimi dhe shërimi. Për këto arsye, njerëzit që tashmë kanë përjetuar rrallim të ndjeshëm të flokëve në kokën e tyre janë kandidatët tipikë për transplantin e flokëve.
Ky artikull do t’ju ndihmojë të kuptoni rezultatet e transplantit të flokëve, çfarë të prisni dhe llojet e procedurave.

A është permanente?

Pasi folikulat e flokëve tuaj të shartohen në zonat ku flokët tuaj janë duke u rralluar, duhet pak kohë që lëkura juaj të shërohet. Në fakt, është normale që disa nga flokët tuaj të bien gjatë tre muajve të parë pas procedurës.

Shërimi mund të zgjasë nga 6 deri në 12 muaj. Por sapo të përfundojë procesi i shërimit, folikulat e transplantuara fillojnë të rriten qime që do të mbushin njollat tullac në kokën tuaj. Këto janë flokët që do të vazhdojnë të rriten natyrshëm ndërsa plakeni.

Lëvizja e folikulave të flokëve është e përhershme; nuk ka asnjë mënyrë për t’i kthyer ata në pozicionin e tyre të mëparshëm. Por si pjesa tjetër e gjëndrave të flokëve tuaj, ato të transplantuara kanë një jetëgjatësi. Në një moment, ata gradualisht mund të ndalojnë së prodhuari më shumë flokë si dikur.

A është e mundur që të keni nevojë për një tjetër?

Eshtë e mundur që procedura juaj e parë e transplantit të flokëve të mos jetë e fundit.

Ka disa kandidatë të cilëve do t’u thuhet mjeku se kanë nevojë për “seanca” të shumta të operacionit të transplantit për të arritur rezultatet që ata duan.

Kandidatët e tjerë janë të kënaqur me rezultatet pasi transplanti i tyre i parë i flokëve është shëruar, dhe më vonë vendosin të përpiqen të mbushin arna të rralla shtesë në kokën e tyre.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.