Cfarë është transplanti DHI? - Istanbul Care

Cfarë është transplanti DHI?

Mbjellje flokësh DHI për femra

DHI është një metodë mbjellje floku, e njëjtë si metoda FUE dhe FUE Sapphire. Metoda DHI aplikohet për të mbjellë njësitë folikulare që nxirren nga zona marrëse përmes një pajisjeje që quhet Choi Pen. Ajo referohet edhe si teknika e cila nuk kërkon një rruajtje të plotë (vetëm zona donatore nevojitet të rruhet).

Fazat e Transplantit DHI

Konsulta

Secila karakteristikë e pacientit shqyrtohet nga trikologu (kirurgu i mbjelljes së flokut) gjatë konsultës duke përcaktuar shkakun e rënies së flokëve, llojin e rënies së flokëve, gjasat e përparimit të rënies së flokëve gjatë viteve të ardhshme, llojin e flokëve (të trashë ose të hollë), pritshmëritë e pacientit, moshën, gjininë, dhe historikun mjekësor.
Gjatë konsultës, vija e flokëve që do mbillen vizatohet bazuar në vijën natyrale të flokëve dhe dëshirat e pacientit. Më pas përcaktohet sa grafte nevojiten në secilën zonë dhe sa grafte (njësi folikulare) mund të mblidhen nga zona donatore.

Nxjerrja e grafteve

Njësoj si tek metoda FUE, në një trajtim DHI fillohet me nxjerrjen e njësive folikulare së pari. Nxjerrja kryhet në zonën donatore me një pajisje mikro-motor. Njësitë folikulare mblidhen dhe përgatiten për mbjellje.

Mbjellja

✓ Mjeku ose tekniku specialist vendos njësitë folikulare të flokëve në implantuesin e Choi Pen.
✓ Flokët futen butësisht në gjilpërën e zbrazët, e cila pozicionohet në fund të lapsit të implantimit, dhe më pas kthehen te specialisti.
✓ Pastaj, gjilpëra futet me kujdes në një kënd prej 40-45 gradë në lëkurën e kokës nga mjeku. Grafti implantohet duke shtypur butonin e pajisjes Choi Pen.
✓ Gjatë procedurës, një numër prej 2-6 pajisjesh implantuese Choi Pen dhe rreth 15 – 16 gjilpëra përdoren njëkohësisht. Ata shkëmbehen mes kirurgut dhe ndihmësve.

Transplant floku për femra

Përparësitë e metodës DHI

Përparësitë për mbjellje flokësh DHI janë:

✓ Nuk ka nevojë të rruhet zona e mbjelljes. Për shkak të kësaj, nëse nuk doni të ndryshoni pamjen tuaj duke i mbajtur flokët të gjatë, DHI është një procedurë më e përshtatshme. Sidoqoftë, zona donatore duhet të rruhet, dhe kjo bëhet në vend, para se të transplantohen njësitë folikulare.
✓ Folikulat qëndrojnë jashtë trupit për më pak kohë, duke siguruar kështu transplant më të fortë dhe të shëndetshëm të grafteve
✓ Folikulat e flokut kanë shance më të mira mbijetese.
✓ Ka më pak gjakderdhje gjatë fazës së mbjelljes, krahasuar me FUE normale.
✓ Më pak trauma gjatë procedurës. Për shkak të saj furnizimi me gjak në zonën e mbjellë ndikohet më pak, duke përmirësuar kështu cilësinë e transplantit.
✓ Pas operacionit rikuperimi është më i shpejtë në të dy zonat, donatore dhe marrëse.

Disavantazhet e teknikës DHI

Nëse e krahasojmë me teknikën FUE, DHI ka një disavantazh të vogël. Duke qenë se kërkon vëmendje dhe saktësi të lartë gjatë procedurës kushton pak më shumë. Kirurgu dhe anëtarët e tjerë të stafit janë trajnuar gjatë në mënyrë që ta zotërojnë teknikën DHI, dhe kështu kostot janë më shumë se një transplant me metodën FUE. Megjithatë, krahasuar me vendet e tjera, mbjellja e flokut me metodën DHI në Turqi është shumë e përballueshme kur bëhet fjalë për çmimin. Cilësia e shërbimeve që ofrohen është ndër më të lartat në të gjithë botën.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.