Mbjellje floku femra - Procedurat e ndjekura si FUE dhe FUSS

Blog

Mbjellje floku femra

Dy metoda mbjellje floku tek femrat

Ekzistojnë dy lloje kryesore dhe të ndryshme të procedurave të mbjellje floku femra. Kirurgjia e Rripit të Njësisë Folikulare (FUSS) dhe Nxjerrja dhe Nxjerrja e Njësisë Folikulare (FUE). Dallimi kryesor midis këtyre 2 procedurave është mënyra e korrjes së flokëve të dhuruesit. FUSS është një teknikë e restaurimit të flokëve e njohur edhe si procedura e kirurgjisë së shiritit. Ai përfshin rruajtjen e një zone të ngushtë, lineare në pjesën e prapme të kokës në atë që quhet zona e donatorëve ku flokët janë programuar gjenetikisht për të zgjatur. Tjetra, kirurgu juaj heq një rrip indi nga ajo zonë e rruar. Kirurgu juaj krijon vende marrëse në zonat e trajtimit të dakorduara në këndin dhe orientimin e duhur për të arritur rezultatin më natyral. Më në fund, këto grafte të vogla flokësh vendosen në mënyrë delikate në ato vende marrëse.

FUE dhe FUSS

Për shkak se FUE kërkon që e gjithë pjesa e pasme e kokës të rruhet dhe folikulat e flokëve të dhuruesit të hiqen një nga një, gratë preferojnë metodën FUSS mbi FUE. Në fakt, është e rrallë që gratë të zgjedhin FUE për procedurën e tyre kirurgjikale të mbjellje floku femra. Procesi do të zgjasë nga 6 në 8 orë. Për të arritur më shumë dendësi të flokëve, është e zakonshme që një procedurë e dytë të përfshihet në planin e trajtimit.

Pas operacionit

Pas operacionit, ilaçet e dhimbjes mund të kërkohen për ditët në vijim. Zakonisht përshkruhen antibiotikë ose ilaçe anti-inflamatore. Pacientët do të jenë në gjendje të kthehen në punë 2-5 ditë pas operacionit. Në 2 deri në 3 javë pas operacionit, flokët e transplantuar do të bien, por folikulat do të zhvillojnë rritje të re të flokëve në vetëm brenda pak muajsh.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.