Mbjellje floku - Suksesi dhe efektet anësore të kësaj procedure

Blog

Mbjellje floku

Suksesi i mbjellje floku

Mbjellje floku është procedurë efektive për të rikthyer rritjen e flokëve pas shumë shkaqeve të humbjes së flokëve. Shkalla e suksesit të operacionit të mbjellje floku varet nga shumë faktorë. Një studim Burimi i Besuar zbuloi se shumica e njerëzve që iu nënshtruan FUE duke përdorur qime në trup ose mjekër të kombinuar me flokët e kokës ishin të kënaqur me rezultatet në një ndjekje mesatare prej 2.9 vjetësh. Midis 79 pjesëmarrësve, rezultati mesatar i përgjithshëm i kënaqësisë ishte 8.3 nga 10. Gjetjet e një studimi tjetër Burimi i Besuar sugjeron që përdorimi i terapisë me plazmë të pasur me trombocite (PRP) me FUE rrit suksesin e transplanteve të flokëve FUE. Të gjithë pjesëmarrësit në grupin PRP patën më shumë se 75% rritje të flokëve pas 6 muajsh. Ata kishin përmirësime më të shpejta në densitetin e flokëve dhe rimëkëmbjen e lëkurës sesa ato në grupin jo-PRP

A zgjat një mbjellje floku?

Në shumicën e rasteve, një person do të ketë flokë më të trashë pas një mbjellje floku. Sidoqoftë, ata mund të vazhdojnë të përjetojnë rrallimin dhe humbjen e flokëve pas procedurës, gjë që mund t’i japë flokëve një pamje të panatyrshme ose të copëtuar. Sipas ASPS, ekziston mundësia që disa nga folikulat e flokëve të transplantuara të mos “marrin”. ASPS gjithashtu paralajmëron njerëzit që të presin që ata mund të kenë nevojë për një procedurë “prekje”. Kjo mbjellje floku mund të ndihmojë duke mbushur çdo zonë që nuk është mjaft e trashë ose duke përzier folikulat për pamjen më natyrale. Të bësh këtë do të rrisë shanset e tyre për një transplant të suksesshëm të flokëve. Një person mund të ketë nevojë të shmangë aktivitetin e rëndë dhe stërvitjen për disa javë. Ata gjithashtu mund të kenë nevojë të presin disa ditë para se të lajnë flokët.

Efektet anësore

Transplantet e flokëve përfshijnë bërjen e prerjeve ose prerjeve në lëkurë. Një kirurg bën një prerje për të hequr folikulat e dhuruesit dhe ata bëjnë prerje të vogla në lëkurën e kokës në të cilat do të vendosen folikulat. Me çdo prerje, ekziston rreziku i infeksionit ose gjakderdhjes së tepërt.
Ekziston gjithashtu rreziku i dhëmbëzimit si në zonën e donatorëve ashtu edhe në zonën e transplantit. Një person duhet të flasë me kirurgun e tij për këto rreziqe para se të vendosë të bëjë procedurën.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.