Mbjellje mjekre - Cfarë duhet të dimë për mbjellje mjekre?

Blog

Mbjellje mjekre

Cfarë duhet të dimë për mbjellje mjekre?

Për shumë djem, rritja e mjekrës nuk është aq e thjeshtë sa të shmangësh një brisk dhe të lejosh natyrën të marrë rrugën e saj. Stubble nuk rritet gjithmonë në mënyrë të njëtrajtshme në fytyrë. Duke rezultuar në flokë të njomur të fytyrës në vend të një mjekre me stil. Ose, ju mund të keni trashëguar gjenet që e bëjnë çdo lloj rritje të mjekrës praktikisht të pamundur. Por ashtu si ju mund të transplantoni flokët, ju gjithashtu mund të provoni një mbjellje mjekre. Nëse gjëndrat e flokëve të fytyrës tuaj nuk bashkëpunojnë. Një mjek së pari do të duhet të vlerësojë lëkurën dhe flokët tuaj për t’u siguruar që ju jeni një kandidat i mirë. Dhe pastaj do të duhet të vendosni nëse ia vlen shpenzimi. Ashtu si çdo procedurë mjekësore, nuk ka garanci 100 për qind që do të jeni të kënaqur me rezultatet.

Cfarë është mbjllje mjekre?

Një mbjellje mjekre është kaq: Flokët merren nga një pjesë e trupit dhe transplantohen në vijën e nofullës tuaj dhe kudo që dëshironi që mjekra juaj të rritet. Ekzistojnë dy qasje kryesore që një kirurg mund të marrë:

• Nxjerrja e njësisë folikulare (FUE)

Kjo qasje bëhet duke korrur njësi të plota folikulare një nga një nga zona e donatorëve. FUE është më pak e dhimbshme, gjë që mund të shpjegojë pse është procedura më e zakonshme.

• Transplantimi i njësisë folikulare (FUT)

Për këtë qasje, një kirurg pret një rrip të vogël të indeve nga pjesa e pasme e kokës dhe heq folikulat e flokëve nga ai ind.

Të dyja procedurat marrin diku nga 2,000 deri në 5,000 graftë të folikulit të flokëve ose më shumë nga pjesa e pasme e kokës. Zakonisht të barabarta me veshët tuaj, dhe i mbillni në fytyrë. Një shartim është një gjëndër flokësh që transplantohet.

Rikuperimi

Do t’ju duhet një ditë për t’u shëruar nga operacioni i implantit të mjekrës. Mund të krijohen kore të vogla rreth çdo gjëndre të flokëve të sapomlantuar, por ato duhet të fshihen brenda pak ditësh. Pas rreth një jave deri në 10 ditë, duhet të jeni në gjendje të filloni të rruheni normalisht dhe të shkurtoni mjekrën tuaj të re. Megjithatë, një fjalë paralajmëruese: Flokët e mjekrës tuaj të re mund të bien pas 2 ose 3 javësh. Kjo është normale, dhe flokët e rinj duhet të rriten për të zënë vendin e tyre.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.