Transplant flokësh - Cfarë ndodhë gjat një transplant flokësh?

Cfarë ndodh gjatë një transplanti flokësh?

Cfarë ndodh gjatë një transplant flokësh?

Një transplant flokësh mund të zgjasë nga katër deri në tetë orë. Nëse keni një sasi të madhe të flokëve të transplantuar, mund t’ju duhet të ktheheni për disa orë ditën tjetër.
Shumica e pacientëve qëndrojnë zgjuar gjatë gjithë operacionit dhe kanë nevojë vetëm për një anestezi që mpin kokën. Kirurgjia fillon me dermatologun duke hequr qimet e shëndetshme. Për t’ju dhënë rezultate me pamje natyrale, dermatologu mund të heqë qimet e shëndetshme ose duke prerë një rrip të lëkurës me qime të shëndetshme nga koka juaj ose duke hequr qimet individuale.
Në varësi të numrit të qimeve që do të transplantohen, dy deri në tre anëtarë të ekipit të transplantit të flokëve mund të ndihmojnë në vendosjen e qimeve të shëndetshme në zonën që ka nevojë. Pasi të jenë transplantuar të gjitha qimet, do të fashohet koka dhe do t’ju jepen udhëzime për kujdesin në shtëpi.

Kur shohin pacientët rezultat pas një transplant flokësh?

Shumica e pacientëve shohin rezultate midis gjashtë dhe nëntë muaj pas operacionit. Për disa pacientë, duhen 12 muaj.
Eshtë e rëndësishme të dini se midis dy dhe tetë javë pas operacionit, flokët e transplantuar do të bien. Kjo eshte normale. Deri në muajin e tretë, flokët mund të duken më të hollë se më parë që të kishit transplantuar. Përsëri, kjo është normale.

Medikamentet ju ndihmojnë për të marrë rezultatet e mira

Për të marrë rezultatet më të mira nga një transplant flokësh, dermatologu juaj mund të rekomandojë ilaçe që trajtojnë humbjen e flokëve. Mjekimi ndihmon sepse rënia dhe rrallimi i flokëve mund të vazhdojë, edhe pas transplantit të flokëve.
Mjekimi mund të parandalojë ose ngadalësojë humbjen dhe rrallimin e flokëve të rinj. Duke vepruar kështu, ju mund t’i mbani rezultatet tuaja me pamje natyrale për vitet në vazhdim.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.