Transplant Floku - Kujdesi që duhet treguar pas operacionit

Transplant floku

Cfarë është një transplant floku?

Procedura e transplantit të flokut është një procedurë në të cilën një kirurg plastik ose dermatologjik i lëviz flokët në një zonë me munges floku të kokës. Kirurgu zakonisht lëviz flokët nga pjesa e pasme ose anësore e kokës në pjesën e përparme ose në majë të kokës. Transplanti i flokut zakonisht ndodhë në një zyrë mjekësore nën anestezi lokale. Rënia e flokut në pjesën e sipërme të kokës është përgjegjëse për shumicën e humbjes së flokëve. Rënia e flokut në kurorën e kokës e modelit mashkullor lidhet me gjenet tuaja dhe hormonet seksuale mashkullore. Zakonisht ndjek një model të rënies së vijës së flokëve dhe rrallimit të flokëve në kurorë. Në përgjithësi, rënia ndodh kur gjëndra e flokëve zvogëlohet me kalimin e kohës, duke rezultuar në flokë më të shkurtër dhe më të hollë. Përfundimisht, gjëndra nuk rrit flokë të rinj. Kjo vjen nga gjenetika. Rastet e mbetura janë për shkak të një sërë faktorësh, duke përfshirë: dieta, stresi, sëmundje, çekuilibër hormonal, medikamente.

A ka lloje të ndryshme të transplantit të flokut?

Llojet

Ekzistojnë dy lloje të procedurave të transplantit: graftet e çara dhe mikrografet.
Shartet e shartimit përmbajnë 4 deri në 10 qime për shartim. Mikro -shartimet përmbajnë 1 deri në 2 qime për graft, në varësi të sasisë së mbulimit të nevojshëm.
Kush mund të përfitojë nga transplanti i flokëve? Marrja e transplantit të flokëve mund të përmirësojë pamjen dhe vetëbesimin tuaj. Kandidatët e mirë për transplant floku përfshijnë:
– burra me model floku mashkullor
– gra me flokë të hollë
– kushdo që ka humbur disa qime nga një djegie ose dëmtim i kokës

Kujdes

Zëvendësimi i flokëve nuk është një opsion i mirë për:
– gratë me një model të përhapur të humbjes së flokëve në të gjithë lëkurën e kokës
– njerëzit që nuk kanë mjaft vende dhurimi flokësh nga të cilat mund të heqin flokët për transplant
– njerëzit që formojnë plagë keloid (plagë të trasha, fibroze) pas lëndimit ose operacionit
– njerëz, humbja e flokëve të të cilëve është për shkak të ilaçeve të tilla si kimioterapia

Çfarë ndodh pas transplantit të flokut?

Kujdesi pas transplantit

Në raste shumë të rralla koka juaj mund të jetë e lënduar dhe mund t’ju duhet të merrni ilaçe pas operacionit të transplantit të flokëve, të tilla si:
– ilaçe për dhimbje
– antibiotikë për të zvogëluar rrezikun e infeksionit
– ilaçe anti-inflamatore për të mbajtur ënjtjen poshtë
Shumica e njerëzve mund të kthehen në jetën sociale dhe në punë disa ditë pas operacionit. Pas transplantit të flokut është normale që flokët e transplantuar të bien dy deri në tre javë pas procedurës. Kjo hap rrugën për rritjen e flokëve të rinj. Shumica e njerëzve do të shohin një sasi të re të rritjes së flokëve 8 deri në 12 muaj pas operacionit.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.