Transplant mjekre - >Kush është një kandidat i mirë për transplant mjekre?

Blog

Transplant mjekre

Kush është një kandidat i mirë për transplant mjekre?

Si shkak se folikulat e flokëve mblidhen nga pjesa e pasme e kokës tuaj, është e rëndësishme që të keni folikula të shëndetshme të flokëve në këtë zonë.
Kjo zonë tenton të jetë ndër zonat e fundit që do të bëhen tullac, kështu që edhe nëse po filloni të humbni disa qime në majë, me siguri do të keni ende rritje të shëndetshme në pjesën e prapme të kokës.
Kirurgu juaj për transplant mjekre do të ekzaminojë kokën tuaj dhe do të përcaktojë nëse ka njësi të mjaftueshme folikulare për të transplantuar.
Nëse nuk duket se ka mjaft folikula flokësh për të korrur, mjeku juaj mund të rekomandojë trajtime alternative.

Si e dini se një transplant mjekre është i suksesshëm?

Pavarësisht nga lloji i procedurës së kryer, brenda 3 ose 4 muajve, gjëndrat e flokëve të transplantuara duhet të vendosen në vend dhe të rriten.
Ju do ta dini që një tranplant mjekre ishte i suksesshëm nëse, në 8 ose 9 muaj, keni një mjekër të plotë dhe të shëndetshme që mund ta trajtoni sikur të kishte qenë atje gjatë gjithë kohës.
Procedura FUE dhe FUT mund të prodhojnë mjekër me pamje natyrale, mjekrat FUT priren të jenë më të plota. Sepse më shumë folikula mblidhen kur hiqet një rrip lëkure. Nëse qëllimi juaj është një mjekër me pamje më të trashë, merrni parasysh FUT.
Dështimi i transplantit të mjekrës është i rrallë dhe zakonisht është rezultat i vjeljes së pahijshme nga zona e donatorëve. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme dhe ia vlen të paguani më shumë për të zgjedhur një kirurg me përvojë.

A ka ndonjë masë paraprake ose efekte anësore që duhet të jeni të vetëdijshëm?

Në perfundim të operacionit, zona e korrur në kokën tuaj dhe zona e implantuar në fytyrën tuaj do të kenë nevojë për kujdes të veçantë. Të dy vendet duhet të mbahen të pastra. Mjeku juaj do t’ju japë udhëzime për kujdesin në shtëpi. Këto mund të përfshijnë përdorimin e vajit antibiotik për lëkurën e kokës dhe fytyrën tuaj.
Së pari disa aktivitete që duhen shmangur të paktën në ditët e para përfshijnë:

• noti
• ekspozimi ndaj dritës së drejtpërdrejtë të diellit
• pirja e duhanit
• duke përdorur një sauna ose vaskë të nxehtë
• aktivitet fizik i rëndë, veçanërisht çdo gjë që do të shkaktojë djersitje
• prekjen, fërkimin ose gërvishtjen e zonave të korrura ose të implantuara

Ju mund të këshilloheni që të mos e lani fytyrën për disa ditë ose të paktën të shmangni pastrimin. Lëkura juaj do të jetë e ndjeshme dhe kruhet, por për të shmangur acarimin dhe infeksionin, përpiquni ta lini vetëm.

Për më tepër informacion na kontaktoni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *

    Translate »
    This site is registered on wpml.org as a development site.